Széll Tamás jutott ki a Bocuse d'Or európai döntőjére

  Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d'Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje jutott tovább a világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjére.

  A hazai Bocuse-győztesről szóló hírt a Dining Guide jelentette be. A második helyet Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), a harmadikat pedig Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár) szerezte meg.

  A magyarországi döntő versenyzett még Szabó László (Sodexo), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest).

  1. Széll Tamás (középen), 2. Pohner Ádám (balra), 3. Volenter István (jobbra)Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

  A verseny európai döntőjét idén első alkalommal rendezik meg Budapesten május 10-11-én. Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d'Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre, írja az MTI a versenyről.

  A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indultak, commis-jukkal (segédjükkel) alkotnak egy csapatot. A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből állt.

  A döntősök már a mai megmérettetésen is az európai döntő alapanyagaival dolgozhattak, melyek magyarok lesznek: a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjú comb és gerinc.

  A Bocuse d'Or történetében ez az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.

  Májusban Budapesten húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d'Or Europe 2016 győztesének címéért. A 2017-es világdöntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 ország séfjei.

  Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

  A mai eredmények:

  I.hely: Széll Tamás (Onyx)

  II.hely: Pohner Ádám (Olimpia)

  III.hely: Volenter István (67)

  Legjobb hal: Pohner Ádám

  Legjobb hús: Szabó László (Sodexo)

  Legszebb hal: Pohner Ádám

  Legszebb hús: Széll Tamás

  Legkiemelkedőbb csapatmunka különdíj: Széll Tamás és Szabó Kevin

  Legjobb commis: I. Pozsár Bence (Szabó László) II. Szabó Kevin (Széll Tamás) III. Szegedi Réka (Győrffy Árpád)

  Széll Tamás ételei:

  Hal:

  Kecsege garnélával és kagyló veloutéval

  Karfiol-kaviár tarte

  Ropogós haltej

  Uborkasaláta és sárgacékla ravioli

  Hús:

  Sült szarvascomb és gerincfilé

  Szarvasgombás burgonyapüré

  Véreshurkával töltött céklakompót

  Konfitált sütőtök és homoktövis

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!