Széll Tamás jutott ki a Bocuse d'Or európai döntőjére

    Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d'Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje jutott tovább a világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjére.

    A hazai Bocuse-győztesről szóló hírt a Dining Guide jelentette be. A második helyet Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), a harmadikat pedig Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár) szerezte meg.

    A magyarországi döntő versenyzett még Szabó László (Sodexo), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest).

    1. Széll Tamás (középen), 2. Pohner Ádám (balra), 3. Volenter István (jobbra)Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

    A verseny európai döntőjét idén első alkalommal rendezik meg Budapesten május 10-11-én. Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d'Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre, írja az MTI a versenyről.

    A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indultak, commis-jukkal (segédjükkel) alkotnak egy csapatot. A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből állt.

    A döntősök már a mai megmérettetésen is az európai döntő alapanyagaival dolgozhattak, melyek magyarok lesznek: a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjú comb és gerinc.

    A Bocuse d'Or történetében ez az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.

    Májusban Budapesten húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d'Or Europe 2016 győztesének címéért. A 2017-es világdöntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 ország séfjei.

    Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

    A mai eredmények:

    I.hely: Széll Tamás (Onyx)

    II.hely: Pohner Ádám (Olimpia)

    III.hely: Volenter István (67)

    Legjobb hal: Pohner Ádám

    Legjobb hús: Szabó László (Sodexo)

    Legszebb hal: Pohner Ádám

    Legszebb hús: Széll Tamás

    Legkiemelkedőbb csapatmunka különdíj: Széll Tamás és Szabó Kevin

    Legjobb commis: I. Pozsár Bence (Szabó László) II. Szabó Kevin (Széll Tamás) III. Szegedi Réka (Győrffy Árpád)

    Széll Tamás ételei:

    Hal:

    Kecsege garnélával és kagyló veloutéval

    Karfiol-kaviár tarte

    Ropogós haltej

    Uborkasaláta és sárgacékla ravioli

    Hús:

    Sült szarvascomb és gerincfilé

    Szarvasgombás burgonyapüré

    Véreshurkával töltött céklakompót

    Konfitált sütőtök és homoktövis

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!