Kocsonyás torta lett Miskolc legmenőbb desszertje

  A Miskolctapolca szívében található Balajti Cukrászda készítette azt a díjnyertes édességet, amely 2016-ban viselheti a Miskolc torta címet. A Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta a híres miskolci kocsonyához is köthető.

  A versenyben nevezett tortákat idén is neves mestercukrászokból álló zsűri bírálta el, olvasható a www.hellomiskolc.hu közleményében. A zsűri elnöke Garbóczi Ferenc mestercukrász volt, mellette Mátyás Rudolf világbajnok mesterszakács és Lazányi János, a Palotaszálló mestercukrásza vett részt az értékelésben.

   

  Fotó: Hello Miskolc

  A zsűrizés során a torta külleme, állaga és ízvilága volt a meghatározó, a zsűritagok nem tudhatták, melyik tortának mely cukrászat volt a készítője.

  A korábbi évek hagyományait követve idén is olyan tortával neveztek a cukrászatok, amelyek kötődnek Miskolchoz. A 2014-es Miskolc torta Ezerízű diótorta volt, amely Diósgyőrhöz volt köthető, a 2015. évi Borvarázs torta az avasi borkultúrához volt kapcsolható, idén pedig a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta a miskolci kocsonyához is köthető.

  A verseny iránt óriási volt érdeklődés, már az elmúlt hetekben, jóval a cukrászatok nevezéseit megelőzően is több előfoglalás érkezett a 2016. évi nyertes tortára.

  A 2016. évi Miskolc torta, a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta 2016. február 2-tól kapható a Miskolc Cafe-ban, és természetesen a Balajti Cukrászdában is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!