Sopronban készül a világ legjobb töltött tejcsokoládéja

    Most hétvégén ért véget az International Chocolate Awards Londonban, ahol a töltött tejcsokoládék közül a soproni Harrer kajszibarackosa kapta az aranyérmet. További három magyar csokimanufaktúra is tarolt.

    A Dining Guide összefoglalója alapján a világ legrangosabb csokoládéversenyének zsűrijének a soproni Harrer Csokoládéműhely táblája ízlett a legjobban, a töltött tejcsokoládék kategóriájában.

    A világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja a chocoMe kreációja, a Raffinée Guérande lett. (Ez sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával, nemrég írtunk róla). A chocoMe az étcsokoládés drazséknál ezüst, a tejcsokoládésoknál bronzérmet szerzett.

     

    Fotó: Harrer Csokoládéműhely

    A ChocoCard a fehércsokoládés trüffelek és ganache-ok között ezüstérmes lett a mangós, karamellizált fehércsokoládés bonbonnal. A világ harmadik legjobb ízesített fehércsokoládéja pedig a Fabric Chocolate citromos fahéjasa lett.

    Az International Chocolate Awards jelentőségében a Michelin-csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez, írta a chocoMe közleményében. A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandinávia, Olaszország, Kanada, USA, stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final).

    A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda családi vállalkozás, Ausztriában kezdte meg működését 1965-ben, de mára már Magyarországon is elérhetővé váltak a különleges receptúra alapján készült süteményeik és csokoládéik. Műhelyük 2009 júliusában nyílt meg Sopronban.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!