Aranyeső hullott a mini magyar csokigyárra

Újabb nemzetközi szakmai világversenyen szerzett elismeréseket az ötödik születésnapját ünneplő chocoMe, egy nap alatt összesen kilenc éremmel lettek gazdagabbak.

 

 A nemzetközi, független International Chocolate Awards Kelet-Európai regionális szakmai csokoládéversenyén idén is tarolt a magyar márka, összesen kilenc érmet szerezve (4 arany, 3 ezüst és 2 bronz). Magyar indulóként a chocoMe szerezte a legtöbb érmet, és a legtöbb első helyezést is. Tavaly a chocoMe volt az első magyar márka a hazai gasztrotörténelem során, mely érmes helyezéseket tudott elérni ugyanezen a világversenyen.

Forrás: Travelo

 Az International Chocolate Awards jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez. A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final), amelyre idén Londonban kerül sor 2015. október 12-14. közt. Ez a világverseny az idei londoni Salon du Chocolat (The Chocolat Show) csokoládékiállítás egyik kiemelt esménye lesz. A kiállításon a chocoMe egyedüli magyar kiállítóként vesz részt a díjazottak közül - olvasható a közleményben.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a brit Seventy% és a Master of Wine, az Egyesült Államokbeli Manhattan Chocolate Society, a The New Taste of Chocolate és az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts, vagy például a kanadai The Well-Tempered Chocolatier. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője, és egyébként ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője

Ezekkel az elismerésekel immár húszra nőtt a chocoMe szakmai világversenyeken szerzett elismeréseinek száma, mellyel vezető szerepet tölt be a magyar csokoládék közti világszintű megítélésben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek