Dániából Ausztráliába költözik a világ legjobb étterme

    Dániából Ausztráliába költözik a világ legjobb étterme

    Ausztráliába költözik a télen tíz hétre a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Noma – írja a The Australian cikke alapján az MTI. Az étterem ideiglenesen be fog zárni Dániában azért, hogy januárban, az ausztrál nyár főszezonjában a Sydney kikötője mellett fekvő Barangaroo negyedben nyisson ki, ahol heti öt napon fogadja ebédre és vacsorára a gasztronómia szerelmeseit.

    A Noma KoppenhágábanFotó: Antissimo / Wikipedia

    René Redzepi, az étterem séfje elmondta, hogy a kontinens legjobb alapanyagaira épülő eredeti menüvel készül. Mint fogalmazott, mindig is elkápráztatta Ausztrália hihetetlen sokszínűsége. "Ausztrália az őslakosoktól származó erős hatásokat a világ minden tájáról érkező újabb közösségekével vegyíti. Amikor mindezt összekevered, az eredmény igazán inspiráló lesz" – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontinens remek hely a tanuláshoz.

    A Noma eddig négyszer nyerte el a világ legjobb éttermének járó címet, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben is a mérvadó Restaurant Magazine ötvenes listájának élén végzett. Jelenlegi étlapján olyan fogások találhatóak, mint az akvavit skandináv szeszesitalban pácolt éretlen eper és fehérrépa, vagy az ördöghalmáj.

    Népszerűsége miatt a dán étterembe három hónapra előre kell asztalt foglalni, és a 18 tételt felsorakoztató étlap fogásai a választható borpárosítással együtt akár több mint 200 ezer forintba is kerülhetnek két személy részére.

    Fehér spárga buggyantott tojássárgájával és szagosmüge-mártássalFotó: Cyclonebill / Wikipedia

    René Redzepi eddig két alkalommal költöztette az éttermét a dán fővároson kívülre, 2012-ben Londonban, 2014-ben pedig Tokióban nyitott ki a Noma ideiglenes jelleggel. Mindkét helyszínen élő hangyákat is felszolgáltak a fogások részeként.

    A Noma internetes oldala szerint az ausztráliai jelenlétük alatt ételeikben megtalálható lesz minden egzotikus alapanyag "az észak trópusi gyümölcseitől a Tasmaniában őshonos paprika levelén át a legtávolabbi dél érintetlen halaiig".

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!