Ebben a búzasörben az a csavar, hogy nincs benne csavar

  Ebben a búzasörben az a csavar, hogy nincs benne csavar

  Hagyományos bajor típusú búzasört mutatott be a Szent András Sörfőzde a hétvégén. A világ egyik legjobbnak mondott élesztőjével készült Napkincs egy koprodukció eredménye. A sörfőzde új búzasöre a mindössze huszonéves Kelemen Ottó, a Házisörfőzők III. Nemzetközi Versenyének Grand Prix díjasa és Pekár Mihály, a sörfőzde több évtizedes tapasztalattal rendelkező sörfőzőmestere koprodukciójában készült.

  Fotó: Huszti István /Index


  A Napkincsben együtt van minden, amit a búza szimbolizál: a tradíció és a megújulás. A világ legjobb WLP300 búzaélesztője mellett a búzamaláta, a pilseni maláta, melanoidin maláta, valamint hallertau perle és magnum komlók is hozzájárultak ehhez. A Sol Invictus, azaz A legyőzhetetlen nap jelmondattal bemutatott 4,9%-os alkoholfokú búzasört a Legfelsőbb Beeróságon kóstolhatta meg elsőként a sörbemutató közönsége - olvasható a közleményben.

  „A koncepció az volt, hogy készítsünk egy olyan búzasört, ami újat mutat, ugyanakkor illeszkedik a békésszentandrási hagyományokhoz is. A receptúránkban az volt a csavar, hogy nincs benne csavar: így született meg ez a nagyon finom, egyszerű, de mégis tökéletes búzasör" – fogalmazott a pénteki bemutatón Kelemen Ottó.

  Pekár Mihály és Kelemen OttóFotó: Huszti István /Index


  A sörfőzde egyébként több mint 20 éve gyárt magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A főzde erős és karakteresen komlós, illetve gyümölcsös söreinek jellegzetességét a sörfőzde ízvilága és a békésszentandrási víz határozza meg. Sörkínálatukban a valódi gyümölccsel készült söröktől kezdve az erőteljes, közel 10 százalékos fekete sörökig szinte minden megtalálható. A kísérletező kedvű sörivók Békésszentandrás és Szarvas környékére tartva, könnyen útba ejthetik a sörfőzdét

   

  Idegenvezetés mobilon
  Békésszentandrás megismerését internet-kapcsolattal ellátott infópontok segítik, a Pocket Guide mobilapplikáció pedig hangos szövegben mesél szinte minden fontosabb dologról, ami előtt elhaladunk - így idegenvezető nélkül is bebarangolhatjuk az egész alföldi várost. Ha kíváncsi arra, hogy miért érdemes az Alföldre utazni, kattintson ide.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!