Lakosztályétterem és borkurzusok a Márton-napi Borfesztiválon

Lakosztályétterem és borkurzusok a Márton-napi Borfesztiválon

Csaknem száz hazai pincészet borai, liba- és egyéb ételkülönlegességek, négy vidéki szálloda séfjei, lakosztályétterem, borkurzusok és koncertek várják az idén Borok, libák, szállodák alcímmel meghirdetett Márton-napi Borfesztiválra látogatókat a Gellért Szállóban november 7. és 9. között - írja az MTI.

A pénteki és szombati fesztiválnapokon csaknem száz hazai borászat vonul fel legjobb tételeivel úgy, hogy a két nap kiállítói listája között csupán minimális lesz az átfedés. Pénteken a Bor és Piac magazin válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívott meg válogatott borászatokat, a Borjour csapata pedig mindkét este mesterkurzusokkal várja a borokkal mélyebben is ismerkedni kívánókat.

A Gellért Sólet bár mellett a több mint tíz, gondosan kiválasztott gasztrokiállító között ott lesz többek között a Bükki Sajtos, a Sarki Fűszeres, az Aranyszarvas és Raj Ráchel. Az Öt szálloda séfjei és borai elnevezésű menüsorokhoz a Gellért négy olyan vidéki hotel séfjeit hívta meg, melyek elismertek minőségi gasztronómiájukról és Magyarország borvidékein működnek; a házigazda szálloda mellett a veszprémi Hotel Villa Medici, a tarcali Andrássy Rezidencia Wine and Spa, a bázakerettyei Bonne Chance Restaurant and Hotel és a sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor séfjeinek alkotásai lesznek kóstolhatók.

Fotó: Danubius Hotels / Indafotó

A fesztivál alkalmából a lélegzetelállító kilátást nyújtó, negyedik emeleti 422-es deluxe apartmanban lakosztályétterem nyílik: a limitált létszámú, prémium kategóriás vacsorán Héjja László séf libamáj-fantáziájához pénteken Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője, szombaton pedig Árvay Angelika tokaji borásza ajánlja a borokat.

Mindkét nap 22 óra után kezdődik a Márton-napi after-party a Gellért Fürdő csarnokában, ahol a borbár és a fröccspavilon mellett hajnali 2-ig a zenéé lesz a főszerep, koncertekkel és dj-vel. Fellép az Ocho Macho, az Ivan and the Parazol, a Blahalouisiana Fluor Tomival és a Honeybeast. Vasárnap a Márton-napi Sunday Brunch zárja a borfesztivált, a Hotel Astoria vendégszereplésével. Az ételeket Liszkay-borok, illetve a zongoránál maga Liszkay Mihály kísérik.

A rendezvény részletes programja és jegyárai a www.borfesztivalgellert.hu honlapon találhatók meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek