Összecsapnak a Balaton legjobb baristái

  A gyenesdiási Természet Háza Látogatóközpont ad otthont az I. Balatoni Barista bajnokságnak május 7-én. A verseny célja a régió kávézási kultúrájának fellendítése.

  A program a vendéglátásban dolgozóknak is hasznos információkat és tippeket nyújt, mondja Somogyi Zoltán Max gasztroblogger, gasztronómiai tanácsadó, aki a Gyenesdiási Turisztikai Egyesülettel közösen hívta életre a versenyt.

  Perna Andor kávéspecialista, egykori bajnok szerint a hazai kávézási kultúra még jócskán fejlesztésre szorul: „Látok egy-két éttermet, cukrászdát a Balatonnál is, ahol valóban odafigyelnek, hogy jó minőség kerüljön ki a kezükből, de sok vendéglátóhelyen még mindig kérdéses, hogy milyen kávét vásároljanak, milyen eszközökkel dolgozzanak és hogyan hozzák ki az alapanyagból a maximumot."

  Fotó: Jon Lin Photography - Flickr.com

   A programmal lehetőséget szeretnének biztosítani a fiatal szakembereknek is, hogy tapasztalatot szerezzenek és vidéken versenyezzenek, hiszen a megmérettetések főként a fővárosban zajlanak. A balatoni bajnokságon a szükséges eszközöket és a kávékeveréket a szervezők biztosítják.

  „Nem egyszerű jó presszókávét és kapucsínót sem készíteni, de azt gondolom, a verseny a saját készítésű különleges italoknál dől majd el. Ezek nem lehetnek alkoholtartalmúak és nem lehetnek desszert jellegűek, dominánsként pedig (nem másodlagos-harmadlagos ízként) a presszókávé ízének kell megjelennie ezekben a koktélokban" - mondja Perna Andor.

  Április 25-én éjfélig lehet jelentkezni itt, nevezési díj nincs. A közönség számára is ingyenes a belépés a rendezvényre, mely 9.00 és 16.00 között várja a vendégeket.

  A bajnokság a Nyitott Balaton programsorozat keretében várja az érdeklődőket Gyenesdiáson, a Természet Háza Látogatóközpontban. További információt itt talál!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!