Dunai kecsegéből főznek majd Európa legmenőbb szakácsai

  Dunai kecsegéből főznek majd Európa legmenőbb szakácsai

  Az elmúlt pár évben Magyarország nemcsak felkerülhetett a világ gasztronómia térképére, hanem már ki is emelkedik Kelet-Közép-Európában. A régióban egyedüliként mi büszkélkedhetünk öt Michelin-csillagos étteremmel, versenyzőink egymás után kétszer is bejutottak a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjébe, ahol kiválóan szerepeltek.

  Most pedig újabb történelmi mérföldkőhöz érkezett a modern magyar vendéglátás. Május 10-11. között Budapest ad otthont a világ legfontosabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Or-nak európai döntőjének. Az európai verseny fő alapanyagai magyarok lesznek (gímszarvasborjú, illetve a dunai kecsege és annak kaviárja), ami egyedülálló a verseny történetében, valamint a zsűri számára kínált borsor is kizárólag magyar tételekből áll majd – olvasható a Magyar Bocuse D'Or Akadémia Egyesületének közleményében.

  Magyarországot Széll Tamás képviseli majd a megmérettetésenFotó: Magyar Bocuse D’Or Akadémia EgyesületFotó: Magyar Bocuse D’Or Akadémia Egyesület

   A versenyen újdonság lesz továbbá, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet válthat a döntőre, így a szakmabeliek mellett ők is a helyszínen szurkolhatnak 20 nemzet legjobb séfjeinek. Az eseményen ráadásul a magyar gasztronómia utánpótlása is lehetőséget kap, hogy testközelből lássa a legnagyobbak versenyét, ami hatalmas inspiráció a következő generációnak.

  A szervezők emellett ingyenesen letölthető mobilapplikációt is fejlesztettek a Bocuse d'Or Europe iránt érdeklődőknek. Az alkalmazás segítségével a felhasználók könnyen tájékozódhatnak a legjobb hazai éttermekről, a verseny ideje alatt elérhető egyéb budapesti programokról és üzenetek formájában élőben is nyomon követhetik majd a májusi döntő alakulását.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!