Hétfőn 1000 étterem tesz egyszerre francia ételt az asztalra

  Március 21-én rendezik meg világszerte a Gout de/Good France gasztronómiai eseményt több mint 1000 séf részvételével. A résztvevő éttermek a világon mindenhol egyszerre szolgálják fel francia ihletésű vacsorájukat, ezzel tisztelegve a francia konyha olyan érdemei előtt, mint annak innovációs készsége, magas minősége és környezettudatossága.

  Az eseményhez csatlakozott a fővárosi Araz Étterem is, élén Barka Áron–Chaine des Rotisseurs lovagrenddel kitüntetett Chef de Cuisine-jával, aki ez alkalommal franciaországi tapasztalatait és az ott tanult fortélyokat is bemutatja egy különleges vacsora keretein belül.

  Az Araz Étterem március 21-i francia estjén nemcsak 21. századi technológiával elkészített fogásokat szolgálnak fel, de az ételeket prémium minőségű francia borok és pezsgők kísérik, a hangulatról pedig Jákó Krisztina és Virágh József sanzonjai gondoskodnak.

  Az étterem vendégei azonban nemcsak ezen a napon kóstolhatják meg a francia konyha különlegességeit, hiszen egész évben párhuzamosan két étlappal dolgozik: egy franciával és egy magyarral. Míg előbbinél a főszerep az olyan különleges eljárásoknak jut, mint a Sous Vide technológia, addig a magyar ételeknél a tradíció kerül fókuszba. És, hogy a vendégek úgy is érezzék magukat, mintha Provence útjain sétálnának, még egy levendula ültetvényt is telepítettek számukra a hotel teraszára.

  Fotó: Continental Hotel Budapest


  Tavaly novemberben ugyanis ezzel vált valóra a ház konyhafőnökének régi álma. A levendula palánták nyárra borulnak virágba és akkor válnak alkalmassá a szüretelésre. Így aztán az étterem nyári étlapján is találkozhatnak a vendégek a levendulával, mint számos étel meghatározó összetevőjével. Addig is a füvesített tetőterasz, egy apró zöld területet jelent a zajos város felett minden teraszon sétáló vendégnek – olvasható a közleményben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!