Pálinkaház épült a Sóstói Múzeumfaluban

  Pénteken mutatták be a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu új pálinka- és rendezvényházát, amelyben a térség eredetvédett gyümölcspárlatait állítják ki.

  A tavasztól őszig nyitva tartó sóstógyógyfürdői szabadtéri múzeum új épülete lehetővé teszi, hogy a téli időszakban is szervezzenek a múzeumfaluhoz kapcsolódó kulturális programokat az érdeklődők számára. A pálinkaház - jellegéből adódóan - elsősorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megtalálható eredet védett pálinkákat mutatja be - írja az MTI.

  A múzeumfalu már felvette a kapcsolatot a térségben működő, forgalmazással is foglalkozó pálinkafőzdékkel, így lehetőség van a saját termékek bemutatására és népszerűsítésére - közölte Szabó Sarolta, a múzeumfalu igazgatója.

  A tornácos, földszintes épület terei egybenyithatóak, a kiállítóterem alkalmas programok, konferenciák megtartására is. A rendezvényházat Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint értékű európai uniós fejlesztési programja keretében építették fel.

   

  Sóstói Múzeumfalu és a száraz kapuFotó: Travelo / rea

  Mi is írtunk már hazánk legnagyobb, nyírségi skanzenéről, a Sóstói Múzeumfaluról, ahol a szalma- és nádtetős házak között lépkedve olyan, mintha egy XIX. század végi faluba csöppent volna az ember. Megnézhetjük a reluxamentes időket, amikor még akácfaággal sötétítettek az ablakokban. Benézhetünk egy korabeli fényképészműhelybe és annak művirágos, plüsskanapés stúdiószobájába. És láthatjuk a vegyeskereskedések elődjét, a szatócsboltot is, amely a múzeum ajándékboltjaként működik és különleges, szilvás, kókuszos, mézes nyírségi kalácsokat árul. Ha arra is kíváncsi miért tartjuk hazánk egyik legklasszabb fürdőhelyének Sóstógyógyfürdőt, akkor kattintson ide, vagy olvassa el ezt a gyűjtésünket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!