Alaszkai vadlazac és argentin marha hátszín is lesz a Shakespeare Bál asztalain

  Nyáron már kompletten átalakították a Magyar Állami Operaház gasztronómiai kínálatát, jövő februárban pedig a Shakespeare Bál ízeiért is a Zsidai Gasztronómiai Csoport felel.

  A bál teljes gasztronómiai koncepciója a felfedezések korának bemutatására épül. A legkiválóbb alapanyagokból készülnek ételkombinációink, a felfedezett kontinensek ízeinek jegyében. Az ország egyik legjobb séfje, Litauszki Zsolt kreatív séf vezetésével és iránymutatásaival kialakított ételsor része a házi pácolású alaszkai vadlazac, a perui polip ceviche, az argentin marha hátszín, valamint a magyar kézműves kecskesajt mousse - olvasható a közleményben.

  Ígéretük szerint a fizetős ételpultok kínálatának kialakításával a reneszánsz királyi udvarok színvonala is megjelenik. Vitello tonnaton (jellegzetes piemonti előétel - a szerk.), kacsamellen, firenzei rákkoktélon, paradicsomos gazpachion keresztül kalauzolják a vendégeket a gasztronómia útjain a felfedezések korába. Az italsor kiválasztásánál az Operaház pompáját vették figyelembe, ezért nagy hangsúlyt kap a pezsgő, mely a Kreinbacher Birtoktól érkezik.

   

  Fotó: Rákossy Péter / Magyar Állami Operaház

  A családi vállalkozásként működő cég gasztronómiai tevékenysége Budapesten 33 éves múltra tekint vissza. Éttermeikben (Pierrot, 21, Pest-Buda, Pest-Buda Terasz, ÉS Bisztró, ÉS Deli, Baltazár, Spíler Original, Spíler Shanghai, Spíler Biergarten, Opera Café) évente közel egymillió vendéget szolgálnak ki és közel 200 kollégánknak nyújtanak munkahelyet. A közlemény szerint legfontosabb küldetésük, hogy a magyar gasztronómia ismét egykori, háború előtti fényében tündököljön.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!