Csipkebogyó-ketchup készül a Tihanyi PIAC Placcon

    Lakatos Márk gasztroműhelye bárányt süt, Kaldeneker György csipkebogyós minestrone levest főz, ezenkívül a csipkebogyós vadragut és a csipkebogyós ketchupot is megkóstolhatjuk október 10-én, a Csipkebogyó Pikniken.

     

    A Balaton-felvidéki Nemzeti Park csipkebogyó túrára invitál a Tihanyi-félszigeten, a zánkai Gyögynövény-völgy szakértői pedig a piacon tartanak előadást a csipkebogyó felhasználási módjairól.

    Fotó: Tihanyi PIAC Placc


    A csipkebogyós ételekhez a paloznaki Homola Pincészet ajánl borokat, az árusok pedig csipkebogyós lekvárral, szörppel, ketchuppel készülnek. Lesz élőzene és gyerekfoglalkoztató, a túrán szedett csipkebogyót pedig beváltják a piacon. A részletes program itt található.

    A Tihanyi PIAC placc a Balaton egyik legnépszerűbb termelői piaca. Az őszi, téli és tavaszi szombatokon (és vasárnapokon) is nyitva tart. A piac november 14-én, a tihanyi Garda Fesztiválhoz is csatlakozik majd egy nagyobb gasztró dobással, decemberben pedig Vadásznappal várják az szervezők a hidegben is kitartó placc-rajongókat.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!