Ötcsillagos hotel nyílik a hétvégén bezáró Jégbüfé helyén

  Ötcsillagos hotel nyílik a hétvégén bezáró Jégbüfé helyén

  A Ferenciek terén lévő, 1952-ben megnyílt Jégbüfé a hét végén zár be - írja az MTI az Origo értesülése alapján. A cukrászdának helyet adó Párizsi Udvarból pedig legkésőbb 2017. első negyedévére ötcsillagos szálloda lesz.

  Az interneten fellelt információ szerint a Jégbüfé elnevezés onnan ered, hogy számtalan fagyit, parfét értékesítettek itt büfé-rendszerű kiszolgálásban. Az üzlet létrehozója és névadója Flaschner Sándor, Papp Endre és Bori István - utóbbi a Jégbüfé első vezetője - volt.

  A múlt év nyarán indult, többfordulós nemzetközi pályázaton a Párizsi Udvart a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. A céginformáció adatai szerint a projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy abu dhabi illetékességű magánszemély. A jegyzett tőkéjét időközben 3 millió forintra emelték, a tulajdonosa pedig ez év április óta, a budapesti illetőségű Ayesh Majdi.

  Forrás: Travelo

  A februárban aláírt tervezési szerződést a menedzsmentjogokat gyakorló Mellow Mood cégcsoport képviselői, Sameer Hamdan és Zuhair Awad, valamint a pályázaton nyertes Archikon Kft. ügyvezető tulajdonosa, Nagy Csaba építész jegyzi. A menedzsmentjogokat gyakorló cégcsoport alakított át már szállodává régi épületeket a VII., a VIII. és a X. kerületben is, itt a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjük. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!