Narancszselével bélelték az idei nyertes Munkácsy-tortát

  Narancszselével bélelték az idei nyertes Munkácsy-tortát

  A békéscsabai Jetty Kézműves Manufaktúra Bársonyos álom fantázianevű tortája nyerte el a Munkácsy-torta 2015 címet. A süteményből az augusztus 20-i ünnepségen ezer darabot osztanak szét ingyen a gyerekeknek, emellett egy évig ez a torta lesz a városi rendezvények elsőszámú édessége – mondta a szerdai zsűrizésen Kiss Tibor alpolgármester.

  A Bársonyos álom tejszínes sütemény, narancszselét és rumos-diós krémet tartalmaz, a hagyományosnál nyersebb piskótából készül. A torta tetejét Munkácsy Mihály Rőzsehordó nő című festménye díszíti, a szeletben kapható változatnál a szeletek tetején egy kis ostyán köszön vissza Munkácsy műve – árulta el a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban tartott zsűrizésen a győztes cukrászda képviselője, Balogh Lászlóné.

  A versenyre hárman neveztek be, második helyen végzett a tavalyi győztes, Galgóczi László Szőlős meglepetés fantázianevű tortája, harmadik lett a kondorosi Sárkány Mihály cukrászmester Munkácsy Endorfin tortája elnevezésű kreációja. A Munkácsy-torta versenyt 2014-ben, Munkácsy Mihály festőművész születésének 170. évfordulója alkalmából hirdette meg először a békéscsabai önkormányzat. Kiss Tibor alpolgármester szavai szerint már akkor abban bíztak, hogy a versenyből hagyomány lesz.

  A tortákat összesen tizenhat fős zsűri osztályozta, az eredményről Kiss Tibor zsűrielnökként csak annyit árult el, hogy "nagyon szoros volt a verseny" - írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!