Télen is szelik a Balaton habjait a vitorlások

Téli vitorlás túrát indítanak az egyre ismertebb Hidegenlégió szervezői a Balatonon – közölte Tóth Balázs főszervező, a Balatoni Kör alelnöke. „A cél továbbra is a szezonhosszabbítás és az idegenforgalom növelése” – indokolják a kezdeményezést.

Tóth visszaemlékezik a közleményben, hogy egy éve közösségi kezdeményezésre indult a téli túra. Ekkor öt nap alatt 6 hajó és 40 ember ment ki a vízre, ők 5 télen is nyitva tartó kikötőt és 10 vendéglátóhelyet látogattak meg. Idén rekord várható, 8 hajó jelezte részvételét a túrán, amin tematikus programok és játékok is lesznek. Tóth elmondta,

Egyre népszerűbb a téli Balaton, egyre kevésbé lepődnek meg az emberek a hasonló programjaink hallatán. Ennek hatására egyre több a télen is nyitva tartó hely, így nekünk is könnyebb a szervezés.

.Forrás: TóthBalázs/BL YachtClub

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata végigkíséri a túrát, Bagyó Sándor, a vezetőjük pedig mentési gyakorlatokat is tart majd. Szerinte ha valaki a jéghideg vízbe esik, jobb esélyei vannak, ha mentőmellény és réteges meleg ruha van rajta, de a hajót sem árt felkészíteni, síkosságmentesíteni.

A túrának két balatonlellei rendezvény adja a keretét. Február-2án lesz a II. Balatonlellei GasztroFarsang, ahol fellép a Budapest Bangó Band, miközben a környékbeli éttermek, cukrászdák és borászatok kínálatából lehet kóstolni. Február 9-én pedig a Farsangi Regatta versenye zárja az I. Balatoni Téli Vitorláshetet.

És persze eközben a túra résztvevői két körben nyomják le a vitorlázást: a nyugati körön Balatonfenyves, Badacsony, Balatonlelle lesznek a főbb állomások, a keleti körön Balatonkenese, Balatonfüred és Balatonlelle lesznek a megállók.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek