Öt kilométeres szüreti felvonulásra készüljenek Badacsonyban!

  Már készülődnek a vidék legszebb hagyományai közé tartozó szüreti mulatságra Badacsonyban. A szeptember 08. és 10. közé tervezett rendezvényre idén is több száz felvonulót várnak, így az ország leghosszabb szüreti menete várhatóan ezúttal is mintegy 5 km hosszú lesz.

  A szüreti mulatságon a látogatók beleshetnek a vidék borkészítésének történetébe és a térség gasztronómiai hagyományaiba. De az ünnep leglátványosabb eleme az ország talán leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása lesz, amelynek forgatagában a környékbeli települések képviselői, néptánc együttesek, legionáriusok, magyarországi borrendek, kopjások, huszárok és zászlóforgatók, tűzzsonglőrök, fúvószenekarok és lovas fogatok mutatkoznak be. A felvonulás vasárnap 10 órakor indul Badacsonytomajról a 71-es főúton keresztül Badacsonyig. A rendezvény teljes ideje alatt a badacsonyi borokat egyenesen a helyi boros gazdák kínálgatják. A programokról itt olvashat.

  Az első, televízió által is közvetített szüretet egyébként 1964-ben rendezték meg, és azóta is Badacsonyi Szüret néven tartják.

  Fotó: Folyékony Szerelem - Badacsonyi Szüret 2017. Facebook
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!