Közvilágítást kapott a badacsonytomaji bringaút

  Közvilágítást kapott a badacsonytomaji bringaút

   

  A környéken lakók régi vágya teljesült: önerőből építettek ki közvilágítást Badacsonytomajon a tomaji és az örsi városrész között a kerékpárút mentén, közel egy kilométeres szakaszon - írja a Veol.

  "Sokan sétálnak, kocognak itt, a hazai kerékpáros turizmus egyik fellegvára a balatoni kerékpárút, ha annak az állapota nem is dicsekvésre méltó" - idézi a lap Krisztin N. László badacsonytomaji polgármestert, aki a részben a helyi vállalkozóktól összekalapozott 15,5 millióból megépült közvilágítást adta át hétfőn.

  Badacsonytomajról egyébként legutóbb a nyár elején lehetett hallani, amikor a település strandján bevezették a 200 forintos büféjegyet a bringás turistáknak, akik nem akarnak egy egész napot strandolni, néhány órát viszont szívesen eltöltenek egy ebéd mellett a vízparton.

  A Piknikbár a felújított cirkuszos kocsivalFotó: Istvándy Birtok

   De a Balaton egyik leghangulatosabb vendéglátóhelye is Badacsonytomaj és Káptalantóti között található, az Istvándy Birtok részeként. A Piknikbár egy felújított cirkuszos kocsi, ahol a pincészet borait kínálják többféle focacciás szendvics társaságában. És ahogy a nevében is benne van, pikniktakaróval az igazi az élmény (ezt is biztosítják), lehet gyönyörködni a mesés kilátásban és a közelben legelésző szürke marhákban. Függőágy, szalmabála, mini focipálya és játszótér is van - jó kis alternatív program, ha besokall pl. a közeli tóti piac nyüzsgésétől.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!