Zenélő kisbusz járja az országot, és szombaton Kapolcsra érkezik

Zenélő kisbusz járja az országot, és szombaton Kapolcsra érkezik

 

Ha igazi jó jazz zenét szeretne hallgatni, meg se álljon Balatonfüredig, pontosabban a vizes vb ottani helyszínéig. Péntek délután ugyanis a Kodály Spicy Jazz zenekar tart ingyenes minikoncertet a kánikulában megfáradt helyieknek - egy kisbuszban.

A JazzMobil névre hallgató kisbusz két oldalról nyitott belsejét úgy alakították ki, hogy négy zenész és hangszereik kényelmesen elférjenek benne, a járókelők pedig jól láthassák illetve hallhassák őket. Az utazó zenekar menet közben játszik kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát, így bárki belehallgathat, aki éppen arra sétál.

Fotó: JazzMobil

A JazzMobil szombaton Kapolcsra érkezik, hogy azok is jussanak némi kulturális élményhez, akiknek esetleg nem futja belépőre a Művészetek Völgyébe. A JazzMobil augusztus 17-én a kaposvári Kaposfestre, augusztus 25-én pedig a szegedi SZIN-re érkezik ugyanezzel a céllal. A zenélő kisbusz folyamatos mozgásban lesz, de a városok forgalmasabb pontjain, illetve a fesztiválok bejáratánál is megáll egyszer, hogy az érdeklődők teljes egészében meghallgathassák a koncertprogramot.

A JazzMobil kétszer Budapesten is felbukkan ezen a nyáron: az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, valamint szeptember 2-án a Food Truck Show programjában szerepelnek az ingyenes koncertek.

A kezdeményezés alapötlete Milánóból származik. A szervezők két éve az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy utazó zenekarba, és arra gondoltak, jó lenne az elképzelést Budapesten is meghonosítani. Először tavaly, négy nyári hétvégén át járta a várost a zenélő kisbusz, amelynek várhatóan idén is nagy sikere lesz itthon.

A koncertek pontos helyszínének és időpontjának összesítését itt találja!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek