Büféjegyet vezettek be három balatoni strandon

  Büféjegyet vezettek be három balatoni strandon.

  Sokat várnak a gasztrojegy, más néven büféjegy bevezetésétől három északi parti balatoni strandon is, amelynek a lényege, hogy nem kell megvenni a napi belépőt annak, aki csak étkezni szeretne - írja oldalán a Veol.hu.

  Balatonudvari és Badacsonytomaj három strandján ugyanis bevezettek egy olyan jegyet, amellyel rossz idő esetén vagy csak egy étkezésre is be lehet jutni a strandon található falatozóhelyekre anélkül, hogy a látogatóknak az egész napos strandbelépőt is ki kellene fizetniük. Balatonudvariban például a tervek között kerékpártárolók és csomagmegőrzők kiépítése is szerepel, hogy a kerékpáros turistáknak is kedvezhessenek. A biciklisek ugyanis nem akarnak egy egész napot strandolni, néhány órát viszont szívesen eltöltenek, akár egy jó ebéd mellett a vízparton.

  2015-ben az Év Balatoni Strandétele díjat Harcsa&krumpli kombójával elnyerő Kalóz Strandbisztró már korábban is emlegette a gasztrojegy időszerűségétFotó: Kalóz Strandbisztró / Facebook

  A badacsonytomaji képviselő-testület áprilisi ülésén változtatta meg a strandrendeletet a büfések kezdeményezésére – tudta meg a lap a badacsonyi és a tomaji városrészek strandjait üzemeltető Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. Bolla József elmondta, hogy a badacsonytomaji strandon június másodikától lehet ún. büféjegyet vásárolni. A 200 forintos jegy mellé le kell tenni ötszáz forint kauciót, amiért cserében két órán át tartózkodhat valaki a strandon, és ebbe akár egy fürdés is belefér.

  Ha pedig kilépéskor fel tudja mutatni a belépőjegyet, a kaucióról szóló átvételi elismervényt és a büfében kapott blokkot, valamint két órán belül távozik, akkor visszakapja a kauciót. De ha közben mégis úgy dönt, hogy inkább maradna a strandon, akkor nem kapja vissza az ötszáz forintot. A gasztrojegyes módszer iránt egyre több Balaton-parti fürdőhely is érdeklődik - tette hozzá a lap.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Közel kétmilliárd forintot szánnak idén 55 strand feltuningolására
  Főként vízi játszótereket, fitneszparkokat létesítenek a Balaton körül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!