Kóstoljon lila fröccsöt a Balaton legújabb levendulásán!

  Kóstoljon lila fröccsöt a Balaton legújabb levendulásán!

   

   Mi történik, ha egy informatikus Balatoncsicsón elhatározza, nem hagyja kárba veszni a hétvégi telke végében árválkodó, kihasználatlan területet? Tervez, számol, aztán csodálkozva nézi, ahogy a természet lilába borít mindent.

  Fotó: Szent Balázs-hegyi Levendulás

   Laszip Tamás legalábbis így csinálta. A mérnöki pontossággal kidolgozott tervnek köszönhetően, a végeredmény egy elképesztően dús levendula ültetvény lett. Első évben még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt több emberes feladat, másrészt, jobban örülne neki, ha minél többen arathatnák le a kezdeményezés sikerét.

  És ezt ma már bárki megteheti, ha az északi parton Szentantalfáig, pontosabban a Szent Balázs-hegyig utazik, és a levegőbe szippantva az orra vezette irányba tart. Ha nem bízná magát az orrára, akkor kövesse az irányító táblákat, miután Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyta, és az első bal kanyar előtt letért a főútról, amit "Levendulás" zászló is jelöl.

  A Szent-Balázs hegyi levendulásban június 15-től három hétvégén keresztül tart a szüret, ahol egy levendulával megtöltött papírzacskó 1000, egy kiskosárnyi levendula 3000, egy egész bokor pedig 5000 forintba kerül. A látogatókat a szomszédos Gergely borházban levendulás fröccs-kóstolóval várják.

  Fotó: Szent Balázs-hegyi Levendulás
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!