Júliusban már úszhat a Balatonon a felújított Kossuth komp

Júliusban már úszhat a Balatonon a felújított Kossuth komp

A Siófok katamarán és a Balaton második akadálymentes hajójaként átadott Nemzeti Regatta motoros után, jelenleg a Kossuth komp közel 150 millió forintos felújításán dolgozik a Balatoni Hajózási Zrt. A munkák a siófoki telephelyen már javában zajlanak, és ha minden a tervek szerint alakul, július első hetében már a másik három komp mellett a Kossuth fedélzetén is utazhatunk - tudtuk meg Mihalovics Dórától, a BAHART marketing vezetőjétől.

Megújul a Kossuth komp gépészete, elektromos hálózata, nagyobb kerékpár-tárolókat alakítanak ki fedélzetén, és wifivel is felszerelikFotó: Balatoni Hajózási Zrt.

 

A BAHART egyébként a hajózási szolgáltatásokat az idei szezonban 23 motoros hajóval és 4 komppal teljesíti. A különböző hajózási lehetőségekről, többek között a menetrendi, séta- és programhajókról a weboldalukon keresztül egy kereső segítségével lehet tájékozódni. Itt pedig a kompindulás visszaszámlálót érdemes indulás előtt nézegetni.

A hajózási társaság közleménye szerint a hajóindulásokat idén lehetőleg minél több Balaton- parti település programjaihoz és rendezvényeihez csatlakozva igazítják majd. A menetrendi jegyek mellé az utasok a célállomásokon működő éttermek, hotelek és egyéb programlehetőségek ajánlatait is megkapják kuponfüzet formájában, amellyel több szolgáltatást is kedvezményes áron vehetnek igénybe. A régiós kártya- és egyéb kuponkedvezmények elfogadása mellett, az idei évtől több típusú BAHART kártyát is bevezetnek, amellyel akár 20%-kal olcsóbban lehet sétahajózni és kompozni.

De az idei nyári szezonban is jár például a Minimax gyerekhajó, és új programokkal bővül a szintén gyerekeknek szóló Varázshajó. Ismét megjelenik a tavon az operett műfaja, és idén is lehet majd számítani borkóstolós hajótúrákra, bulihajókra és kulturális programot kínáló élményhajózásra. Idén először pedig még az utószezon első hetében is indítanak különböző programhajókat a Balaton vizén.

Beatrixból Nemzeti Regatta Siófok 2016, a Balaton második akadálymentes hajója, amely Húsvét óta úszik ismét a tó vizénFotó: Balatoni Hajózási Zrt.

 Az idei évben a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján 2017. június 10-én és 11-én már 50 település mérheti össze tudását vitorlásversenyen, főzőversenyen, parti bemutatkozáson és sárkányhajó futamokon. Ez a Nemzeti Regatta motoros hajó pedig majd az új győztes település nevét fogja viselni a 2018-as hajózási szezonban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek