Gasztrós nagyágyúkat ígér a Kálibuli

A borkóstolók és a finomságok mellett előadások és esti buli is szerepel a harmadik Kálibuli programjában, amelyre szeptember 17-én kerül sor. A helyszín az idén is a Káli-medence gasztro-főutcája: Köveskál.

A fesztivál ezúttal "két agyféltekés, nemcsak a szívünkre és az érzelmeinkre hat, hanem az agyunkat is megmozgatja. És mindezt mindenki úgy keveri ki magának, ahogyan kedve tartja" - olvasható a szervező Északipart magazin sajtóközleményében.

A vendégek megkóstolhatják a legjobb éttermek (Kővirág, Káli Art Inn, Mi A Kő) és 10 fantasztikus északi parti borászat erre az alkalomra összeállított kínálatát, és közben fűben ülős, beszélgetős előadásokon is részt vehetnek. A témák: a gasztronómia és más élvezetek, útkeresés a magánéletben és a vállalkozásban, és a merre tovább Balaton kérdése.

Fotó: redphoto.hu - Kálibuli

 A slágertéma természetesen a gasztronómia, a Kálibuliban igazi „nagyágyúkkal" lehet beszélgetni. Eljön Mautner Zsófi, Herczeg Ági, Harmath Csaba, valamint Pintér Katalin, a Gerbeaud, az Onyx, és az Émile, valamint Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa is.

Könnyűvérű füredi nők és workshopok

Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta a mesék és választásaink kapcsolatáról mesél, Almási Kitti pedig az élmények hajszolásáról beszél: miért érezzük azt, hogy folyamatosan bizonyítanunk kell, közben alapvető dolgokban nem tudunk bizonyítani. Katona Csaba és Praznovszky Mihály történészek a 19. századi Balatonról, nagy, értékteremtő nemesi családokról és kis hamiskártyásokról, könnyűvérű füredi hölgyekről mesélnek. Csernok Miklós (kiszámoló) és Sándorfi Balázs (bankmonitor) abban segítenek kiigazodni, hogy vajon igaz-e az, hogy az egyetlen üdvözítő befektetési forma az ingatlan, és hogy a normál állampolgár mit kezdjen a lassan negatívba forduló kamatokkal.

Gordon Ákos (Virgo-iwiw) és Kis Ervin Egon (e-ker blog) saját tapasztalataikat osztják meg arról, hogy miért érdemes tisztán vállalkozni, miért jó fejleszteni, és ehhez miben segíthet az internet. Stumpf András (mandiner) és Szakonyi Péter (napi.hu) minicsörtét vív arról, hogy vajon az eddig természetesnek vett mozdulatlan társadalomszerkezetek miért váltak hirtelen mobillá: a pestiek vidékre költöznek, a vidékiek Pestre, a magyarok Európába, az európaiak Európán túlra... miért indul útra mindenki? Vitézy Dávid pedig a közlekedésfejlesztés nagyobb összefüggéseit tárja fel.

A gasztro élvezetek, beszélgetések és előadások mellett workshopok is várják az érdeklődőket. A fotózástól a kenyérsütésen át a lakberendezésig kérdezhetnek a vendégek a Kálibuli szakértőitől. És persze lesznek izgalmas és szórakoztató gyerekprogramok is. Varró Dani versel és Gryllus Vilmos zenél a gyerekeknek, akik traktor és tűzoltóautó-mászásban és ügyességi feladatokban is kipróbálhatják magukat.

Este pedig a sok összegyűjtött információ után levezetésként a szervezők egy szolid, de annál jókedvűbb bulira várják a közönséget, amit Rakonczai Imre vezényel, helyesebben ad elő zongorán.

Az eseményre belépőjegyek és kóstolójegyek is válthatóak, a borkóstoló 12 tétel kóstolására, a Gourmet+ jegy 3x3 fogásos degusztációs menüre érvényes. A pontos menüt szeptember 1-én "hirdetik meg".

További információt itt talál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek