Jövőre még kevesebb szabadstrand lesz Balatonon

  Jövőre még kevesebb szabadstrand lesz Balatonon

  Tovább fogynak a szabadstrandok - ezzel a címmel jelent meg egy cikk a Magyar Nemzet vasárnapi számában, amely arra az új szabályozásra hivatkozik, miszerint 2017-től az állam kevesebb pénzzel járul hozzá az idegenforgalmi adóhoz. Ez pedig az ingyenes fürdőzés ellehetetlenüléséhez vezethet.

  Zamárdi, NagystrandFotó: Zamardi.hu

   Mára mindössze hét maradt az északi oldal ingyenes strandjaiból, de a balatonkenese-alsórétitől Tihanyig tartó szakaszon már egyetlen szabadstrand sincs. A déli oldalon egyelőre jobb a helyzet, Zamárdiban például annyi szabadstrand működik, mint az északi parton összesen.

  Már az idei szezon kezdetétől is fizetőssé vált néhány szabadstrand. Balatonszárszón a képviselő-testület például úgy döntött, hogy a Mikszáth Kálmán utcai központi strandra idén nyártól belépőt kell váltani, és a hírek szerint a folyamat nem áll meg Szárszó kapuinál, mert lassanként mindenhol felszámolják az ingyenfürdőt. Egy most hozott intézkedés miatt ugyanis még kevésbé éri meg a fenntartása az önkormányzatoknak.

  Az Országgyűlésnek még a nyári szünet előtt elfogadott döntése szerint az állam 2017-től az idegenforgalomból helyben befolyó minden egy forint után már csak egy forinttal toldja meg az önkormányzatok bevételét, szemben a korábbi egy forint ötven fillér - még korábbi két forint - helyett. Ezért az önkormányzatok rákényszerülhetnek a strandok fizetőssé tételére - olvasható a lap online felületén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!