250 európai mozi közvetíti élőben a Berlini Filharmonikusok szilveszteri gálakoncertjét

Németországtól Svédországig, összesen 13 országban közvetítik majd élőben, berlini és magyar idő szerint 17 órától a Berlini Filharmonikusok Daniel Barenboim dirigálta idei szilveszteri gálakoncertjét. A nagyszabású élő koncertfelvételt az Uránia Nemzeti Filmszínházban tekintheti majd meg a magyar közönség.

Karácsony a Berlini Filharmonikusoknál a Potsdamer PlatzonForrás: Berliner Philharmonie / Monika Rittershaus

Amint azt a berliner-philharmoniker.deoldalán ismertették, Daniel Barenboim 1964. június 12-én lépett fel először vendég zongora szólistaként a Berlini Filharmonikusok melett és Bartók Béla első zongora cencertoját játszotta. Ekkor még csak 21 éves volt és karrierjének az elején tartott. Nagy sikert aratott debütálása óta az Unter den Linden Állami Operaház zenei vezetője és a Filharmonikusok egyik legrégebbi barátja. És mióta 1969-ben karmesterként is színpadra állt, több ízben volt a zenekar vezetője.

Az idei év gálakoncertjére Wolfgang Amadeus Mozart Zongoraverseny No. 26 művét választotta, melyben zongora szólistaként is közreműködik, illetve négy híres művet Maurice Ravel-től, köztük a világ egyik legizgalmasabb crescendójával, a Boléro-val.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek