Orosz ajándéktárgyakból nyílt vásár Belgrádban

Az orosz-szerb újévi kézműves vásárban a legnápszerűbb orosz ajándéktárgyakat lehet megtalálni. A rendezvény nem újkeletű, mivel nagy népszerűségnek örvend, minden évben megszervezik a szerb fővárosban.

Tegnap óra várja a látogatókat a szerb-orosz Újévi Vásár Belgrádban, a Progres galériában, ami azért is érdekes, mert a szerb fővárosban úgy érezheti magát, mintha Oroszországba csöppent volna: orosz vodka, csokoládé, ékszerek, orosz népi motívumokkal díszített fatálak, meleg sálak, pulóverek és az extrém hidegre tervezett sapkák is ott sorakoznak a standokon.

Jellegzetes orosz csokoládék sorakoznak a vásárbanForrás: shutterstock / Készítette: assaf ben shoshan

A vásárban az orosz dísztárgyak mellett szerb kézműves termékeket is lehet találni. Az újévi forgatag egészen érdekes hangulatot áraszt, ugyanis nem a megszokott csillogó-villogó ünnepi díszek jönnek velünk szembe.

Az orosz bábuskákat, azaz a népi öltözékben díszelgő babákat, és a szerb hagyományok szerint elkészített, gyapjú lábbeliket más ünnepi vásárokban nem valószínű, hogy megtaláljuk. A belgrádi vásárba még az ünnepek után sem késő ellátogatni, ugyanis az árusok január 13-ig várják a turistákat – írja a szerb Novosti hírportál.

A szerb-orosz vásár mellett Belgrád ünnepi fényeit és hamisítatlan balkáni hangulatát is érdemes megismerni egy téli kiruccanás során.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek