Mesés lett Szepetnek mézeskalács mása

A Zala megyei község jellegzetes épületeit több mint húsz kilogramm lisztből formázták meg a helyiek, akik szerettek volna közösen valami maradandót alkotni az ünnepekre - írja az MTI.

Így fest Szepetnek mézeskalács makettjeForrás: Facebook / Szepetnek

A Zaol Zala megyei hírportál cikkéből kiderült, hogy a helyeik az interneten látták a mézeskalács makett építés közösség összetartó erejét, ezért kezdték el ők is a süteményből megalkotni Szepetnek legjellegzetesebb épületeit. A katolikus és az evangélikus templomot, a polgármesteri hivatalt, a település régi kastélyát, az egészségházat, a jellegzetes temető kriptasorát, és számos régi családi házat is megépítettek a süteményből.

Az induláshoz hívtak egy szakértő házaspárt, akik megosztották a helyiekkel a megfelelő szilárdságú mézeskalács receptjét és segítettek a szükséges sablonok elkészítésében is, majd mindenki megsütötte az otthonában a megfelelő méretű lapokat. Az összeállítását, ragasztását, díszítését pedig már közösen végezték. Idővel szeretnék a község egészét megalkotni, amely a település egyik látványossága és büszkesége lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek