Londonban hivatalosan is megkezdődött a karácsonyi őrület

A belvárosban utcáról-utcára haladva kapcsolták fel az ünnepi fényeket. Egy híján 60 éve kezdik meg ezzel az ünnepi szezont.

A Regent Street felett angyalok szállnakForrás: robertharding/Toms Auzins/Toms Auzins/AFPForum

Az angolok imádják a karácsonyt és az ezzel járó felhajtást. A fővárosban 59 éve meghatározott koreográfia szerint, utcánként kapcsolják fel az utcák ünnepi díszkivilágítását. Egész Londonban több mint 1700 helyszín van, ami körülbelül 750 ezer LED-es lámpát jelent, írja cikkében a Turizmus.com.
A Covent Garden, a Regent Street és a többi híres utca fényárban úszik az esemény után, amely már önmagában is turistacsalogató látványosság minden évben.

Rendszerint egy hírességet is fel szoktak kérni arra, hogy kapcsolja fel a díszvilágítást, hogy ezzel is fokozzák a hangulatot. Bár idén nem hívtak egyetlen sztárt sem, hogy felkattintsa a kapcsolót, helyette ingyenes koncerteket rendeztek a belvárosban. Az Oxford Circus, a bevásárló utcák középpontja szinte nappali fényben ragyogott a rengeteg lámpa miatt, máshol pedig a fényfüzérek különös, lenyűgöző vagy épp döbbenetes formája vonzotta a sok-sok érdeklődő tekintetét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek