Idén még nagyobb lett a csepeli jégfolyosós koripálya

Nemrég írtunk arról a jégpályáról, amelyet egy hotel tetőteraszán álmodtak meg budapesti panorámával, de közben majdnem elfelejtettük megosztani olvasóinkkal a hírt, hogy a csepeli Jégfolyosós korcsolyapálya november végén már a tavalyinál is nagyobb felületen nyitott meg.

Forrás: Csepel jégpálya / Facebook

Az önkormányzat a Csepeli Gyermeksziget program keretében már jó néhány éve üzemeltet jégpályát, harmadik éve azonban a pálya átkerült végső helyére a Szent Imre térre. Kezdetben még csak egy négyzet alakú felületen lehetett csúszkálni, de tavaly már egy jégfolyosót is kialakítottak köré, amelyet idén még tovább bővítettek - olvasható a kerület weboldalán.

Forrás: Csepel jégpálya / Facebook

Az volt a terv, hogy a bécsi jégpálya kicsinyített, továbbfejlesztett és feljavított mását hozzák létre, így a látogatók most már egy 2,5 méter széles, 150 méter hosszú folyosót használhatnak. Maga a jégpálya egyébként egy hétszázötven négyzetméteres területen fekszik, de tartozik hozzá még egy, mögötte álló, kétszáz négyzetméteres rész is, amely szintén újdonság a tavalyi évhez képest. 

Forrás: Csepel jégpálya / Facebook

Magyarország első, kacskaringós folyosóval felszerelt jégpályáját a XXI. kerületben a Szent Imre téren kell keresni, amely február 28-ig minden tanítási napon délután kettőtől (délelőttönként iskolai csoportok használhatják ingyen), hétvégenként azonban már reggel nyolctól tart nyitva este tízig. A belépő ára egységesen 700 forint, korcsolyát pedig 600 forintért lehet a helyszínen bérelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek