Nem csak havas sportok: Ausztria télen

Közel van, viszonylag könnyen és olcsón megközelíthető, és az elegendő hó miatt sem kell aggódni. Ha nem a téli sportok vonzzák, akkor is tudunk érdekes programokat mutatni: többek között nosztalgiavonatozást a hegyekben. Olvasson tovább!

Ha a téli, behavazott Ausztriára gondolnak, ugyan úgy, mint Svájc esetében, először biztos a síelés, a szánkózás, tehát a téli sportok ugranak be. Pedig az ország olyan nagyvárosai, mint Innsbruck, Bregenz, Salzburg, Klagenfurt, Graz, Linz és Bécs sokkal több téli programot és rendezvényt szerveznek, mint gondolnák. Ezek közül válogattuk most ki a legkülönbözőbbeket, a cirkuszi héttől a grazi nosztalgiavonatozáson keresztül a bécsi Sängerknaben előadásáig.

Salzburg decemberbenForrás: Flickr.com

Salzburg: Winterfest (Téli ünnep)

Kezdjük a sort Salzburg városával, ahol több érdekes program is várja az érdeklődőket. Az első és legegyedibb, az a Winterfest névre hallgató nemzetközi kortárs cirkusz rendezvény, mely a német nyelvterület legnagyobb modern cirkuszművészeti fesztiválja. November végétől kezdve egészen 2018. január 06-ig a legjobb társulatok fordulnak meg a Volksgartenben felállított sátrakban. És a látogatók száma sem kicsi, 30 ezren kíváncsiak évente a nagyszabású előadásokra. A lélegzetelállító mutatványok, költői gondolatok és mulatságos történetek mellett izgalmas kísérő programok és gazdag gasztronómiai kínálat várja a fesztivál vendégeit.

Salzburg: Karácsonyi Múzeum

A só városában maradva egy rendkívül hangulatos és témába vágó múzeumot ajánlanánk a figyelmükbe. A Karácsonyi Múzeum az óvárosi részen található és a Mozart tér egyik legszebb volt kávézójában, a Café Glockenspiel-ben kapott helyet. A múzeum kínálatának középpontjában egy Európa-szerte egyedülálló kultúrtörténeti gyűjtemény áll, melynek érdekes és kultúrtörténetileg fontos karácsonyi tárgyai az 1840 és 1940 közötti időszakból származnak. A tárlat másik érdekessége, hogy a kiállított egyedi munkákat és tárgyakat Ursula Kloiber gyűjtötte össze saját kezűleg, majdnem negyven év alatt. Nyitva minden nap 10:00-től 18-ig; december 24-én zárva.

Längefeld; AQUA DOME-Tirol Therme LängenfeldForrás: Flickr.com

Längefeld; AQUA DOME-Tirol Therme Längenfeld

Továbbmegyünk a tiroli hegyek közé, de ismét meghökkentő programpontot ajánlunk. Nem új keletű, hogy Karintiában, Stájerországban és Tirolban a sípályákról rögtön a termálfürdőkbe csúszhatnak. Se vége se hossza a termál- és gyógyfürdőknek, amik hegyek lábánál vagy csúcsán bújnak meg. De mégis van egy, ami olyan lélegzetelállító, hogy ha Längenfeld környékén járnak és egy kis kényeztetésre vágynak, akkor semmiképpen se hagyják ki. Az Aqua Dome egy 50 000 négyzetméteres termál-világ, melynek építészetében a kő és az üveg dominál. A csodás, behavazott környezetben, a söldeni sípályák tövében fekvő fürdő mindig lenyűgözi a látogatókat. Minden nap nyitva 9:00-től 23 óráig.

Villach – Graz: Az utolsó nosztalgiavonat út 2017-ben

Karintia idei utolsó nosztalgiavonat útja egyenesen a grazi adventi forgatag kellős közepébe repíti az utazókat, Villach-ból indulva a reggeli órákban, majd délután negyed öt körül visszaindulva. A szép, 50-es évekbeli kényelmi funkciókat biztosító elektromos vonat a karintiai nosztalgiavonatok egyik gyöngyszeme. Az oda-vissza út árába beletartozik, hogy Graz pályaudvaráról egy múzeumi villamos viszi be az embereket a főtérre.

A vonat 2017. december 16-án reggel 07:55-kor indul. Jegyek korlátozott számban még kaphatók itt.

Bécs; MuTh – A Bécsi Fiúkórus (Wiener Sängerknaben) koncertterme

Az adventi időszak egyik fontos alakja a pásztor. A pásztorok hite, becsülete és megbízhatósága minden kultúrában megbecsült. A bibliai pásztorok megegyeznek az emberekkel; ők látják meg az angyalt, megijednek, de aztán felülkerekednek a félelmükön, elzarándokolnak a jászolhoz és ünneplik a Kis Jézust. Rengeteg ének, szokás és mondás kapcsolódik hozzájuk. A pásztorok történetével egyé tud válni az énekes és a hallgatóság is. A „Jó pásztor", Gute Hirten koncert már jó pár éve része a Wiener Sängerknaben repertoárjának. Idén sincs ez másként, így a fiúkórus 5 alkalommal is előadja a kedvelt darabot, neves zenésztársak kíséretében.

A bécsi fiúkórus tagjai civilben közel sem olyan fegyelmezettek, mint a színpadonForrás: Facebook

Jegyeket a kórus honlapján keresztül lehet vásárolni. A koncertek helyszíne és időpontja: Gute Hirten 2017 – 2017. december 6-7-8-9 és 21.

A koncertek előtt pedig még pont marad idő a bécsi Kristkindlmarkt felfedezésére, mely 2017. december 26-ig várja a karácsonyi hangulat, a forralt bor és a bécsi virsli szerelmeseit. Az évente körülbelül 3,5 millió látogatót vonzó vásásár reggel 10-kor nyit és este 22-kor zár be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek