A rómaiak állították fel az év legrondább karácsonyfáját

  A rómaiak állították fel az év legrondább karácsonyfáját

  Advent idején a világ nagyvárosai egymásra licitálnak égig érő karácsonyfáikkal, az utcákat és tereket elözönlő fényfüzérekkel. De nem mindenki száll be a versengésbe – az olasz főváros lakói például elégedetlenek, mert szerintük Róma nem elég ünnepi.

  A legnagyobb vitát a Piazza Venezián felállított karácsonyfa váltotta ki, volt aki egyenesen a világ legrondábbjának kiáltotta ki – írja a The Local Italy. Van, aki szerint pont olyan lepattant, mint maga a város – teszi hozzá a Travel+Leisure.

  A közutálatnak örvendő fa a Piazza Venezián Fotó: Pacific Press / Getty Images HungaryForrás: Travelo

   A karácsonyfa fényeit múlt héten a város polgármestere, Virginia Raggi kapcsolta fel ünnepélyes keretek között. A végeredménytől azonban senki nem volt elragadtatva: a többség a fa formájával és a fényfüzérekkel sincs kibékülve, de a tetejéről a csillagot is sokan hiányolják. "Ennél még az is jobb lett volna, ha nincs karácsonyfánk. És még csodálkoznak, hogy miért mennek a turisták ilyenkor más városokba" – kommentelte egy helyi lakos a Facebookon.

  Akadnak azért olyanok is, akik védelmükbe vették a tényleg kissé viharvert fát. Ők leginkább azt méltatták benne, hogy a városvezetés milyen ügyesen spórolt vele – a fa és a fények is adományként érkezett ugyanis.

  Egyébként nem kell nagyon messzire mennie annak, aki szép karácsonyfát és betlehemi jelenetet akar látni: a vatikáni Szent Péter téren ez fogadja idén:

  A Vatikán karácsonyfája Fotó: Franco Origlia / Getty Images HungaryForrás: Travelo
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!