Ennek a hat dolognak minden kütyümániás utazó örülne karácsonykor

Karkötőnek álcázott vésztöltő, elpusztíthatatlan hátizsák, fülbe rejthető tolmácsgép és okos eszközök gördeszkától, akciókamerán át a pénztárcáig. Kütyük, amiknek minden utazás- és techőrült örülne idén karácsonykor.

A közösségi finanszírozás (crowdfunding) mára már több mint 35 milliárd dolláros piaca tele van olyan kütyükkel, amiket a legtöbb sokat utazó boldogan találna a karácsonyfa alatt. Mi most hatot mutatunk közülük, többségük már most is rendelhető, de van olyan is, amit egyelőre csak megígérni tudnak, átvenni pedig csak 2017-ben majd.

Flak Sack – az elpusztíthatatlan hátizsák

Rövid, egynapos városi vagy tengerparti kiruccanásokhoz nyújt tökéletes védelmet a zsebtolvajok ellen a Flak Sack. Kis túlzással bárhol nyugodtan felügyelet nélkül hagyható táskát a legerősebb anyagokból tervezték, késsel sem nyitható fel. Kapott még egy variálható számzáras lakatot is, amellyel nem csak a táskát zárhatjuk le, hanem fix tárgyakhoz is rögzíthetjük. Beépített RFID blokkolójának köszönhetően pedig nem kell félni a digitális adathalászoktól sem, így tényleg teljes biztonságban tarthatjuk értékeinket, kártyáinkat. Az, hogy ezek tetejébe még vízhatlan is, már csak hab a tortán.

A Kickstarter kampány során féláron lehetett támogatni a táska előállítását, amelyet jelenleg 179 dollárért (52 ezer forintért, bizony, a biztonságnak ára van) lehet megrendelni.

Movpak – hátizsák és gördeszka egyben

Egy igazi kettő az egyben termék, amely akár a mindennapokban is hasznos lehet annak, aki a pár kilométeres távokat gyorsabban szeretné teljesíteni a városban autó nélkül. A Movpak leegyszerűsítve egy hátizsákba rejtett elektromos gördeszka, melyet rengeteg egyéb hasznos okosfunkcióval is elláttak. Irányítani egy távirányítóval lehet, ha pedig elérünk úti célunkhoz, egyszerűen összezárhatjuk, majd a hátunkon vihetjük, vagy a görgőin húzhatjuk.

A táskába elrejtettek még egy-egy ledes lámpát elöl és hátul, belső lámpát, hangszórót, vezeték nélküli mobiltöltőt, sisaktartót, valamint rengeteg zsebet és természetesen vízlepergető anyagból készült. Mindezek mellett pedig össze tudjuk kapcsolni mobiltelefonunkkal. A jármű végsebessége 32 kilométer per óra, egy feltöltéssel pedig 16 kilométert is meg lehet tenni. A deszka rugalmas és ellenálló anyagból készült, ám a gyártó nem ajánlja extrém felhasználásra.

A járművet jelenleg 800 dollárért (234 ezer forintért) lehet megrendelni.

Revl Arc – a rázkódó videó a múlté

A Revl Arcot gyártója a világ legokosabb akciókamerájának hirdeti, talán nem is ok nélkül. A készülék 4K-ban képes rögzíteni, és amellett, hogy teljesen vízálló, motorizált és elektronikus képstabilizáló is van benne, állítólag sportolás közben is tökéletes felvételeket készíthetünk vele.

A fentiek mellett olyan egyedülálló okos funkciói vannak, mint gyorsulásmérő, GPS, magasságmérő, pulzusmérő, valamint képes rögzíteni a kamerára ható erőt, sebességet és forgást is, ami extrémsportoknál lehet hasznos. Az adatok egyszerűen és gyorsan lementhetők mobiltelefonra.

A teljes kamera pakkot jelenleg 399 dollárért (117 ezer forintért) lehet megrendelni.

Walli – az okospénztárca

Lassan minden kiegészítőnk fel lesz ruházva okos funkciókkal, ez alól nem képezhet kivételt a pénztárcánk sem. A bőrből készült Walli okospénztárca Bluetooth-on keresztül kapcsolódik telefonunkhoz, és azonnal jelzi, ha túl távol kerülünk tőle. Így akkor sem felejthetjük az asztalon, ha kiugrunk a mosdóba. A tárca zsebei is el vannak látva érzékelőkkel, akkor is figyelmeztet, amikor hiányzik huzamosabb ideig a bankkártyánk, vagy valamelyik iratunk. A Wallit ellátták telefonkeresővel is, elég kétszer megnyomni a sarkában lévő logót és máris jelez az elveszettnek hitt telefonunk.

A tárca nem lesz olcsó, bár még mindig sokkal kevesebbe kerül, mintha elhagynánk telefonunk vagy bankkártyánk. Jelenleg a cég akciózik, 89 dollárért (26 ezer forintért) lehet hozzájutni.

Pilot – tolmács a fülben

A Pilot névre keresztelt, parányi eszközt biztosan szívébe zárja majd mindenki, akit eddig feszélyezett, hogy nem tud annyi nyelven, ahány helyen jár a világban. A fülünkbe illesztve, majd a telefonunkkal összekötve szinte bármilyen nyelvi korlát áthidalható vele.

Egy feltöltéssel 4-6 órát képes működni. Ugyan még elég kevés nyelven tud, ám ezek száma folyamatosan bővül. A fejlesztő cég elképzelése szerint a jövőben internetkapcsolat nélkül is használható lesz. A közösség már több mint 3 millió dollárnyi összeget gyűjtött össze (amely folyamatosan nő!), így az eredetileg kitűzött 75 ezres célt már 3179 százalékkal teljesítették túl. Jelenleg 199 dollárért (59 ezer forintért) lehet előrendelni, 2017 májusában szállítják le.

+1: NiftyX – a karkötőbe rejtett mobiltöltő

Jelenleg sajnos sehol nem találtuk, hol lehetne megrendelni ezt a karkötőt, de annyira jó ötletnek tartjuk, hogy reménykedünk benne, hogy hamarosan újra elérhető lesz. A londoni székhelyű vállalkozás ugyanis egy nagyon egyszerű megoldást kínál azoknak, akik huzamosabb időt kell, hogy eltöltsenek anélkül, hogy fel tudnák tölteni telefonjukat.

A NiftyX egy bőrkarkötőnek látszik elsőre, ám a beépített akkumulátorának köszönhetően képes feltölteni bármilyen lemerült mobil eszközt, legyen az iPhone vagy androidos telefon. Ez sokak számára életmentő is lehet vészhelyzet esetén. Egy feltöltéssel 50 perces beszélgetést ígér a cég, így bőven van időnk felhívni bárkit, ha késnénk egy találkozóról, vagy eltévednénk útközben.

A kézzel készült, stílusos kiegészítő bármilyen öltözékhez illik, bőrből és rozsdamentes acélból készül és az ára is barátságos volt amikor még kapni lehetett, hiszen darabja mindösszesen 30 dollárba (kb. 8800 forintba) került.

Címlapkép: Kickstarter

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek