Ahol 700 éves hagyománya van az adventi vásároknak

  12 méteres adventi koszorú, kivilágított óriáskerék és karácsonyi vonat - Stájerország az adventi vásárok fellegvára, ahol 50 különböző vásár várja a látogatókat.

   

  Mariazell, ahol a legnagyobb adventi koszorú van

  A varázslatos stájer kisváros híres bazilikája előtt rendezik meg november 26. és december 20. között Ausztria legnagyobb hagyományőrző karácsonyi vásárát. A bazilikának magyar vonatkozása is van, hiszen Nagy Lajos király építtette, így a magyar látogatók még a híres stájer vendégszeretetnél is melegebb fogadtatásra számíthatnak. A mariazelli adventen állítják fel Ausztria legnagyobb, 12 méteres adventi koszorúját.

  Fotó: Fred Lindmoser

  Graz, a gyerekek kedvence

  A grazi óváros különböző pontjain, egymástól sétatávolságra 14 adventi vásár gondoskodik a karácsonyi hangulatról. A főtéren minden vasárnap változatos gyerekprogramok, a Kleine Neutorgasse-én nosztalgia óriáskerék, körhinta és mesevonat, a Karmeliták terén pedig korcsolyapálya és barkácsműhely várja a gyerekeket.

  Fotó: Tom Lamm

  Leoben, ahol óriáskerekezhet

  A leobeni karácsonyi vásár fénypontja az óriáskerék, amelyről 30 méter magasságból csodálhatjuk meg a karácsonyi díszkivilágításban pompázó várost. Az adventi időszakban az óvárost egy ingyenes karácsonyi sétavonattal tekinthetjük meg.

  Schladming, az ínyencek kedvence

  A Scladming központjában rendezett vásáron a helyiek regionális finomságokkal gondoskodnak róla, hogy ne maradjon étlen-szomjan a látogató. Feltétlen próbálja ki a stájer sajtokat és a különleges, tökből készült fogásokat! Édesszájúaknak kötelező a stíriai metélt és az almás pite.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!