Vodkás tea és mangalicaszalonna: adventi street food a Bazilikánál

A Zrínyi utcába a legnépszerűbb hazai street foodosok hozták el a hagyományos magyar konyha és a nagyvilág ízeit Amerikától Olaszországig, Mexikótól a Balkánig. Hétvégente pedig újdonság a halpiac, ahol akár be is szerezhetik az ünnepi menühöz valókat, de kóstolhatnak is halételeket a halászlétől a helyben füstölt lazacig.

Bemelegítésnek igyon egy finom italt! A Finlandia a forró gyümölcsteát gyümölcskompóttal és különféle ízű vodkákkal turbózza fel, például az erdei gyümölcsöket mangó ízű vodkával, a fahéjas szilvát meggyes vodkával párosítva. A Zwack Ház Unicum szilvás forralt borral és Szilva lattéval, Portorico teával és Hubertus erdei punccsal segít küzdeni a hideg ellen.

Ezután már jókedvűen indulhat a gasztrotúra is: a ZingBurger finom házi buciban az Angus marhahúst vagy libamájat finom roppanós hagymakarikákkal. A Reinpoldʼs KOLBice isteni gőzölgő sajtszósszal tálalja többféle ízesítésű minikolbászait, saját ötletből született, kívül ropogós, belül puha tölcsér alakú kenyérben, és kapható már GLUTÉNMENTES KOLBice, FITNESS KOLBice, VEGA KOLBice vagy a napokban bemutatott és hamarosan kapható újdonság, a KOLB-dog.

Újhullámos tócsni és mangalicaszalonna

A BefalóBill hosszú órákon át, lassú tűzön készült húsételeivel, a csirkétől, az oldalason és a sertéscombon át, karácsonyra pedig pulykából készítve, olyan különleges köretekkel tálalva, mint a Befaló bab gerslivel és kukoricával, a birsalmás csalamádé vagy a mustáros krumplisaláta, igazi amerikai ízvilágot varázsol ide. Az egyik legnépszerűbb szerb eredetű étel, a borjúhúsból készült pljeskavica sajttal, mangalicaszalonnával és tucana paprikával töltött változatát a Balaton Grillnél kóstolhatják meg.

A téli étrend kedvelt alapanyaga, a sütőtök is meglepő formában köszön vissza a Gnocchi Furgon kínálatában sütőtökös pestóval, füstölt sajttal, rozmaringgal és pirított darált tökmaggal készült gnocchi formájában. Persze a megszokott hazai ízek sem maradhatnak el, a sült hurkák és kolbászok mellett a HunDog megalkotta hunburgert, ami hagyományos vagy teljes kiőrlésű kifliben tálalt sült kolbász csalamádéval, musttárral és rozmaringos sült zöldségekkel. Újhullámos tócsnijukba pedig répát, vagy zellert is reszelnek, és tejföllel tálalva szeletelve is lehet belőle csipegetni.

Fánkok és halak

Ünnepi mázba öltöztetett fánkokat kínál a The Box csapata, a hagyományos fánkokat pedig a Tésztafeszítő Kisiparosnál kóstolhatják meg. Idei újdonságként a méz és a gyümölcs páratlan kombinációját kínálják az AMEI faházikójában.

Hétvégi halpiacAz idei év újdonsága, hogy minden hétvégén, péntektől vasárnapig halpiac is várja a vásárlókat az Adventi Ünnepen a Bazilikánál. Hiszen a karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak a halételek, melyekhez minden hozzávaló frissen beszerezhetnek itt. Vásárlás közben pedig kóstolhatnak is többek között halászlét, pisztrángot, keszeget, tenger gyümölcseit, vagy nyílt lángon sütött, füstölt lazacot majonézes krumplival és erdei gyümölcshússal.

Érdemes tehát a hétvégi családi ebédet a Bazilikához szervezni, és meghitt karácsonyi hangulatban kipróbálni az street food ízeit, a gasztronómiai kínálatot. Hétköznap pedig egy déli menüre, vagy munka utáni lazításra is jó helyszín Adventi Ünnep a Bazilikánál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek