Mikulás nap színházak kulisszái mögött

Az Örkény Színház és az Újszínház is Mikulás napi programokkal, köztük kézműves foglalkozásokkal és színházi előadásokkal várja az érdeklődőket vasárnap.

Az Örkény Színházban a Csoda és Kósza című előadás után a teátrum művészei bemutatják a Magvető és a Manó Könyvek legújabb gyerekkönyveit, a jelenlévők a Magvető illusztrátorainak közreműködésével ékszert készíthetnek, színezhetnek. Az eseményen közreműködik Pogány Judit, Gálffi László és Máthé Zsolt. Az esemény nyilvános, a részvétel ingyenes.

Az Újszínházban ünnepélyes megnyitóval indul útjára a forgatag, majd az érdeklődők bepillanthatnak a kelléktárba és a jelmeztárba, kézműves foglalkozáson vehetnek részt, jelmezeket próbálhatnak fel, valamint megtekinthetik az Országjáró Mátyás király és A királylány bajusza című mesejátékokat. A programsorozat délután színházi beszélgetésekkel folytatódik, amelyeken a társulat tagjai mesélnek színházról, életről, ünnepről - közölte a teátrum csütörtökön az MTI-vel.

Az Újszínház a rendezvényen vendégül látja a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattól érkező 50 gyermeket, akik számára ajándékokat is gyűjtenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek