Megnyílt a Mikulásgyár

Az Ötvenhatosok terén, több vidéki gyűjtőponton, valamint az ország összes postai hivatalában idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

 A Mikulásgyár elsősorban tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat vár - mondta el Zsolnai Endre, a kezdeményezés főszervezője. Hozzátette: idén az Ötvenhatosok téri állandó és központi gyűjtőpont mellett a Reál Élelmiszer üzletlánc kijelölt boltjaiban, a Lurdy Házban, a Kanizsa, Kaposvár, Szeged, Szolnok és Zala Plazában, a MozgóMozi 15 vidéki állomásán, az ország összes posta hivatalában pedig Mikulásgyár címzéssel december 4. és 20. között lehet leadni az adományokat - írja az MTI.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

 Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az akció a jó módban élő gyerekekről is szól. Bennük már fiatal korban fontos tudatosítani, hogy a már nem használt, de jó állapotú játékaik felajánlásával ők is tehetnek azért, hogy másoknak ne kelljen minden nap nélkülözniük - tette hozzá.

Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó, az idei év háziasszonya kiemelte: bízik benne, hogy ebben az évben a gyűjtés meghaladja majd a tavalyi rekordot, és több mint 350 ezer családnak lehet szebb karácsonya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek