Itt mindent megtalál, ami az ünnepekre hangolja

December elsejével indul a Travelo adventi melléklete. Ajándéktippekkel, adventi vásárokkal, karácsonyi, szilveszteri úti célokkal és sok minden más olyan témával készülünk, ami az ünnepre hangolódást segíti. Tartsanak velünk ebben a hónapban is!

A budapesti Kossuth téren már áll az ország 22 méter magas karácsonyfája, és a belvárosok utcáin felragyogott a díszkivilágítás a fővárosban és vidéken – például Kaposváron – egyaránt.

Sorra nyílnak a hazai adventi vásárok és egymást érik az ünnepi programok: Budapesten, a Szent István bazilika előtt street food utca, fényfestés és jégpálya várja az andalgókat, a Balatonnál ötezer sütit osztanak szét, Pécsen meseerdővel és egységáras forralt borral, Szegeden pedig fényszarvassal, szalmabála-labirintussal és koncertekkel készülnek az ünnepre.

Galéria: Itt mindent megtalál, ami az ünnepekre hangoljaFotó: Bruzák Noémi / MTI

A budapesti Néprajzi Múzeumban pedig december 5-én nyílik érdekes kiállítás, ahol a magyar mellett olasz, francia, guatemalai és más, távoli népektől származó betlehemek láthatók. Miskolcon pedig újra elindult az adventi villamos, melyet negyedik éve készítenek lelkesen a közlekedési vállalat dolgozói.

Idén egy elektromos látványkandalló és egy kanapé teszi még érdekesebbé a közel egy kilométernyi fényfüzérrel, kétszáz méter fénycsővel, ledekkel valamint több száz karácsonyi dísszel és több száz méternyi díszítőszalaggal ünnepi pompába öltöztetett villamost. A villamost november utolsó vasárnapjától a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között csíphetik el.

Ajándékozzon élményt karácsonyra!

Vásároljon Miskolc Pass kártyát kedvezménnyel. A kártyával Miskolc fő nevezetességeit ingyen látogathatja, többek közt pihenhet a Barlangfürdőben, sétálhat a Diósgyőri vár ódon falai közt. Használatával még jelentős összeget takaríthat meg a város legjobb vendéglátóinál, színházban. Online is megvásárolható és bármikor aktiválható.(X)

De persze nem csak itthon, hanem a környező országokban is beindult a karácsonyi gépezet. Ausztriában vidéken romantikus kis vásárok, Bécsben látványos díszkivilágítás, hagyományos és extravagáns adventi helyszínek várják a turistákat. De Szlovéniában – például Ljubljanában és Mariborban – valamint Szlovákiában – például Pozsonyban és Kassán – is mesebeli vásárokat találnak.

December folyamán felderítjük a fenti vásárokat, illetve továbbiakat is ajánlunk majd olvasóinknak.

Karácsony, szilveszter, újév

De a vásárok mellett Magyarország és Európa legjobb egyéb ajándéklelőhelyeit is bemutatjuk a nagy vásárlóutcáktól az egyedi termékeket kínáló kézművesek apró boltjaiig.

De persze nem csak azt mutatjuk meg hogy hol, hanem azt is, hogy mit érdemes idén a fa alá tenni akkor, ha a családban vagy barátok között utazásmániások vannak. A korábbi években kis helyen elférő törülközőtől és térképkarkötőtől, a dizájnos piknikcuccokon át a katicakofferig sok tippet adtunk, és ez idén sem lesz másként.

Galéria: Itt mindent megtalál, ami az ünnepekre hangoljaFotó: . / Northfoto

Két ünnep között lesöpörjük a billentyűzetünkről a porcukrot, és a legjobb szilveszteri programokról és úti célokról írunk majd. Ha hidegrázást kap a trombitától és a tűzijátéktól, azért, ha óriási felhajtásra és hangos évzárásra vágyik, akkor meg azért olvasson minket!

Az év első napjaiban pedig azt is megtudhatja majd tőlünk, hová érdemes mindenképp ellátogatnia 2016-ban határon innen és túl.

Jó készülődést kívánunk mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek