Bécs legszebb adventi vásárai

November közepétől mézeskalács-illatba és puncsfelhőbe burkolózik az osztrák főváros. Az idei szezon egy jubileumot is tartogat: 30. alkalommal rendezik meg a Christkindlmarktot a Bécsi Városháza előtti téren. A legjobb adventi vásárok Bécsben, 1. rész.

2015. november 14-én gyúlnak ki az ünnepi fények a híres bécsi karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt fenyőfáján, amely ezúttal Tirolból érkezik az osztrák fővárosba. A képeskönyvbe illő kulisszáiról ismert karácsonyi vásár és a körülötte létrehozott mesevilág, az Adventi Varázslat idén ünnepli 30. jubileumát.

A vásár százötven standjánál ékszerek, karácsonyi dekorációk, karácsonyfadíszek, kézműves termékek, kézzel készített édességek és egyéb finomságok között válogathatnak az érdeklődők. Az adventi varázslat elmaradhatatlan részei a Rathauspark feldíszített fái, az óriás angyalszárnyak, a Mennyei Postahivatal, a Jézuska Műhely valamint a pörkölt mandula és a sült gesztenye illata.

Hangolódjon az adventre, és látogassa meg Bécs messze földön híres karácsonyi vásárait!Galéria: Bécs adventFotó: Christkindlmarkt

Cikksorozatunkban sorra vesszük azokat a vásárokat és programokat, amelyek miatt érdemes Bécsbe utazni, és az ünnepre hangolódni. Az első részben a hagyományos, képeslapra illő vásárokat mutatjuk be röviden.

Karácsonyi falu és utcaszínház

A hagyományok elkötelezettje az Altwiener Christkindlmarkt auf der Freyung, ahol már 1772-ben is rendeztek karácsonyi vásárt, és a néhány lépéssel arrébb található Adventmarkt Am Hof. Itt elsősorban kézműves termékeket, üvegdíszeket, hagyományos betlehemeket és kerámiákat kínálnak a standoknál.

A Weihnachtsdorf am Maria-Theresien-Platzon, a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum között szintén a tradicionális kézműves termékeké és az egyedi ajándékötleteké a főszerep.

A császári kulisszák romantikájával csábítja a látogatókat a Schönbrunni Kastély előtt felállított karácsonyi vásár, ahol a szortiment főleg hagyományos kézműves termékekből és kézzel készített karácsonyi dísztárgyakból áll. Bensőséges hangulatú vásárban válogathat, aki a barokk Schloss Belvedere karácsonyi faluját választja.

Változatos gyerekprogramok, utcaszínház, élő zene és művészeti installációk teszik egyedivé a Karlsplatzon berendezett adventi vásárt, ahol elsősorban kézműves termékek között lehet válogatni. Idén először karácsonyi postahivatal is üzemel a Weihnachtsmarkt am Spittelbergen, amelynek standjai idilli utcácskákon kígyóznak végig.

Egy bécsi adventi kiruccanás garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatotGaléria: Bécs adventFotó: Christkindlmarkt

A bensőségesség és a hagyománytisztelet jegyében zajlik az adventi árusítás és készülődés a Stephansplatzon, amelynek standjai mentesek mindenféle bóvlitól.

Élményutazásokkal könnyítik meg a gyerekek számára a karácsonyi várakozás idejét a Práterben, az Óriáskerék előtti téren megrendezett karácsonyi vásárban, ahol vidám showműsorok és élő zene játssza a főszerepet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek